IKEA

Hejsan alla därhemma.

Under gårdagen var vi på upptäcksfärd i sydneys förorter för att hitta vårt kära ikea. Emil ville köpa marabou choklad och jag Kalles kaviar. Efter ca 40 min stod inne på ett välkänt varuhus som även här har behållt sina svenska namn som Billy, Bestå och Hemnäs. Jag undrar hur en Sydneybo uttalar Hemnäs. Det måste ju låta som dom säger [hemnaas]? Jajaj. Priserna va lite dyrare än i Sverige men anars såg allting likadant ut med pilar i golver och en reahörna bredvid kassorna.





Vi passade såklart på att äta köttbullar! Mmmm... gott. En medium portion här nere är 15 köttbullar vilket jag tycker mer är en stor. Emil åt också en Daimtårta som slank ner fortare än kvickt. För er som inte visste det så kommer daimtårtorna från Torslanda (fabrikerna ligger där). Själv är jag ju från Torslanda också så jag sa sa lite glatt till Emil. Tänk va du måste älska saker från Torslanda. (väntade mig en replik om att han tycker om mig) Medan Emil svara ja daimtårta tycker jag ju om i alla fall.... RETPOTTA






När vi slutligen kom fram till matavdelningen så hittade vi allt från sill till knäckebröd... förutom Kalles och Marabou. Det var tydligen slut och dom visste inte när det skulle komma in nytt. Så vi fick åka hem igen med lite Swedish candy fish och kolasnören. Typiskt.






Ella

Både jag och Emil är som sagt jättenyfikna på hur lilla Ella ser ut. Och eftersom jag inte kan hålla fingrarna borta så testade jag en liten generator som visar hur två personers barn kan komma att se ut. Så här har vi våra två kandidater på hur lilla Ella ser ut. Dock så har hon väl antagligen inte så mycket hår på huvudet redan så att man kan fläta det, men inom en snar framtid kanske?


 



Är det någon som är lik?

Välkommen till världen Ella Nordin!

Hej alla där hemma. De flesta har säkert noterat det redan men jag vill ändå passa på att välkomna Marcus och Hennys lilla Ella till världen. Ella tittade ut någon gång igår svensk tid. Jag vet inte så mycket mer än att det tydligen var en riktigt jobbig förlossning för Henny men att allt till slut gick bra.
Marcus skrev att känslan att hålla sin dotter första gången var obeskrivlig.
Ett stort grattis skickar vi till Marcus, Henny och Ella. Både farbor Emil och tant Pernilla ser väldigt mycket fram emot att träffa dig Ella!
Kramar

Surfing på Bondi Beach

Hejsan hoppsan på er!



Äntligen har drömmen slagit in! Att jag en gång ska få surfa i Australien och på Bondi beach. Fast det beror på hur man ska definiera surfa för det var knappt så jag kom upp på brädan innan jag trilla av (därav frisyren). Tänk va mycket mål och drömmar jag kommer att kunna bocka av under våra 5 månader här.

Vi hade med oss en killkompis från Australien till stranden som skulle lära oss (eller mig rättare sagt då Emil redan surfat 2 gånger i sitt liv). Den surfkursen höll på i ca 3 minuter innan killarna slängde sig ner i vattnet och jag strax därefter. Vågorna hade denna dagen bestämt sig för att under 10 min inte komma alls medan under nästa 2 kommer alla på en och samma gång.

Jag lyckades dunk the board en gång som Andy berättade för mig att det hette. Det vill säga att man får brädan i huvudet. Emil lyckades svälja en ganska stor del av havet och både jag och han var helt slutkörda när vi väl kom upp ur vattnet. Dock var det ändå något av det roligaste jag gjort! Vilken känsla att ligga på brädan på toppen av en våg och se hur badande personer står en bit ner under en, innan vågen rullar över dom.

Idag har jag inga planer mer än att jag kanske ska bege mig upp till gymmet på taket. Efter igår märkte jag att jag behöver lite mer rygg och armmuskler för att kunna paddla ut på brädan.

Vad händer hemma idag?

Massa kramar!

Konsert, fantastiska nyheter, innebandy, poolparty och solbränna...

Gott folk, hoppas ni har det bra där hemma i snöstormen. Vi har det kanon och har haft mycket på programmet de senaste dagarna. Som ni vet var vi på konsert och den var fantastiskt bra! Konsertens höjdpunkt kan återfinnas i klippet nedan. Gör ert bästa för att koppla bort den störiga mannen i bakgrunden som något överförfriskad försöker sjunga med.
Konserten var otroligt bra och vi gick hemåt i den varma sydneynatten med stora leende på våra läppar.
Igår besökte vi bion får att kolla in en av årets oscarsnominerade filmer, nämligen The Blind Side, en härlig historia som byggde på verklighet. Idag var det sedan dags för att kliva upp tidigt och åka en dryg timma för att spela innebandy igen. Idag följde dock Pernilla med :), detta på grund av det efterföljande poolpartyt som hade utlovats av tränaren. Matchen i sig var väl ingen direkt välspelad historia men efter ha legat under hela matchen vände vi 8-6 till 9-8 de sista 10 minuterna och jag stod för makalösa (om jag får säga det själv, och det får jag) 4+1. Det gjorde att det blev en härlig eftermiddag ijämte tränarens pool och grill. Hur ser det då ut när ett lag i den högsta ligan i Australien firar en seger? Se själva.
Dock medförde dagen en viss solbränna på mig så jag har precis varit och panikköpt Aloe Vera....
Nu till de fantastiska nyheterna, våra goda vänner Jens och Daniel har bokat biljetter för att komma och besöka oss! Vi önskar självklart att det var hela järngänget som skulle komma men vi nöjer oss till fullo med Goose och Cougar denna gång. Herrarna kommer ner den 26 mars och åker hem samtidigt som mig den 4 april! Woop woop, detta kommer bli magisk. Pernilla har redan planerat en mängd aktiviteter för våra två killingar. Vad sägs om, Surfing, Tennis, Sola & Bada, The Fray konsert, utekvällar, shopping, Zoo besök, Akvarium besök, avancerad yoga på taket, The list goes on and on så att säga. I vilket fall som helst är vi mycket tacksamma för att ni pausar era liv för att komma och besöka oss här nere. Vilken påsk vi skall ha!
Vi kan också meddela att den bild i kommentators fältet som det höjts vissa klagomål om nu är borttagen så vi håller alla tummar och tår i hopp om att Slider skall fortsätta följa bloggen och skriva till os. Kan vi få en uppdatering kring Ella? Har hon förstått att hon skall hålla sig inne i magen till farbror Emil kommer hem? Hur stor är Heinsjö? Kan vi få midjemått?
Ha nu en härlig lördag i snöovädret, nu är det dags att äta Pernillas utsökta hemmagjorda lasagne.
Se yaaa

A new teacher is in town




Till Gustav och alla er som frågat

VI laddar för världens bästa Rob!

God Morgon Sverige, att säga att landet är gulddränkt är väl kanske att överdriva efter två guld men läser man Aftonbladet kan man ju tro det. Som två kommunikationsvetare njuter vi av att kunna bevaka svensk media på håll.

Ni märkte det säkert men media svängde från fiasko OS till Succé OS på ungefär 30 minuter. Spännande sånt här...

Idag har vi varit på Bondi igen med förhoppningen att kunna surfa lite, ki fick vi! Vågorna gick trevåningshus höga och det var strömt som i en motsrömsbassäng. Därav avstod vi att ens försök, jag räknar med att två mödrar är stolta över oss medan någon enstaka av mina vänner (Läs:Danne och holly) lär vara besvikna. Vi lovar att ta nya tag vi ett senare tillfälle!




Nog om det, nu är det bara minuter kvar innan vi skall ge oss iväg och se en konsert med världens bästa Rob Thomas. Sångaren i bandet Matchbox 20 som min gode Goose en gång introducerade för mig. Tack för detta. Med åren har bandet och Rob blivit en av mina största favoriter och det känns smått overkligt att få bevittna honom live! Pernilla är väl inte lika frälst men hon tycker han är bra och ser fram emot det hon också! Se en video här


Vi lär få anledning att återkomma till detta senare (skall försöka smygfilma lite).
Ha en underbar dag

Emil & Pernilla

God morgon Sverige

För att ge er en riktig kraftstart på veckan har vi satt ihop en liten hälsning från oss i Sydney. Mycket nöje!


Valentine

Igår var en av de mysigaste dagarna på länge som slutade i gråt. Men jag ska börja från början.

TVn hade lovat regn, blixtrar och dunder under hela fredagen, men som tur var så vaknade vi upp till strålande sol och den varmaste dagen vi haft down under. Så vi tog ca 1h till att smörja in oss i vår 30 plussare och sedan lade vi oss på taket. 2 timmars solning avslutades sedan med lite bubblande i jacuzzin.
Efter detta tog vi vår (som jag kallar det) pensionärsvagn och begav oss till Paddys market för storshopping. Än så länge har vi klarat av att hålla oss under vår 2000:- budget som vi satt upp som matbudget per månad men nu börjar det bli tajt. Men en full pensionärsvagn och 140 kr kvar i matpengar så sprang vi lyckliga och extremt svettiga hemmåt.

Just det ja! Innan Paddys så vara Emil tvungen att fixa ”nått” så jag fick så snällt vara utan honom i stan en stund. Hmm vad skulle han nu hitta på? Något inför alla hjärtans dag kanske!? Åhh jag älskar överraskningar och är det någon som är fantastiska bra på detta så är det Emil.

När vi kom hem och ätit lunch, duschat och hängt lite på internet så fick jag reda på att vi skulle äta ute ikväll.  Han hade bokat bord på en restaurang (trodde jag)! Mysgubbe!! Så jag och han hoppade i finkläderna och begav oss vid 20:00 in mot stan. När vi hoppade av hann jag nog gissa på 1000 saker innan jag tillslut nästan gissade rätt på att vi skulle på bio (Men det kanske var för att vi stod utanför i och för sig) .
Men det var inte vilken bio som helst utan det var den filmen jag tjötat om ett X antal gånger att jag ville se, nämligen Valentines day med Sandra Bullock, Ashton Kutcher, Jessica Alba och en massa andra! Men det räckte inte utan vi skulle nämligen på Gold Class!!! Vilket innebär att vi går in i en VIP entré , in till ett rum med bar, sköna soffor och rosor i vaser överallt! Här fick jag en Love Potion (hallondrink) till fördrink medan Emil fick en Avatar (någon väldigt blå dricka).

Efter detta får vi gå in till bion och sätta oss i varsin fotölj där man kan fälla sätet och få upp en fotpall under fötterna. Mellan oss är det ett litet bord där vi avslutar våra drinkar. Sen börjar filmen. Vi har då egen personal som serverar oss 4 olika dippsåser, grissini och bröd som vi kan doppa. Mmmmm mycket gott. Efter några minuter in i filmen får vi in en ishink med en flaska mousserande rosé!! Lyx!! När vi ätit upp och relaxat lite i den fantastiska stolen till den mysiga filmen får vi in huvudrätten som är en mix av 4 olika rätter. Det var kycklingspett, falafel, minihamburgare, räkor inrullad i någon lags pajdeg och aioli. Mycket gott detta också. Ätandet avslutas med lite Lindh choklad och det sista i roséflaskan. Fantastiskt gott.

Just nu mitt uppe i mitt choklad ätande och slutet på en helt fantastiskt mysig film svävar jag på moln. Emils planerade kväll och avslutningsscenen i filmen får tårarna att börja rulla ner för kinderna. Emil du är så fantastisk! Jag älskar dig!!


Så det blev en alla hjärtans dag 2 dagar för tidigt men vad gör väl det?
Det kommer bilder från bion lite senare för nu ska vi äta kvällsmat.


PS! Jag vet att han skämmer bort mig och jag har sagt till han att jag skulle bli minst lika glad för att äta med honom på Burger King. ;) Va hade jag planerat till honom kanske ni tänker då? Jo jag hade planerat att ta med han för att handla tofflor som han velat ha. Romantiska Pernilla slår till igen! DS.


Knäppa par.

Pernilla kommer ut ur duschen
Pernilla ser ett litet sår bredvid näsa
Pernilla  hackar chilli
Pernilla kliar sig bredvid näsan
Pernilla känner hur det börjar bränna
Pernilla fått chilli i sår
Pernilla får sitta med äckliga frysta ärtor bredvid näsan

 

 

Emil pratar med gubbe från New South Wales elite series
Emil pratar innebandyklubbor och kläder med gubben
Emil säger att gubben tror han är en guldspelare inom svensk innebandy
Emil tackar ja till att i morgon spela innebandy i elitserien


Itchy

Gissa vad fröken Bolwede med respektive gjode på taket uppe idag?!? Inte var det kuckelimuck medecin utan vi spelande nämligen tennis! Har inte spelat tennis sen första klass då jag och en granne lånade pappisens rack. Emil däremot var i sitt esse. Själv klarade jag inte av värmen efter en timma och i övergick då till frisbee vilket jag är ännu sämre på. Efter detta övergick vi till minitennis på våran köksbar med minipingisrack för att senare förlytta oss till takets vanliga pingisbord och med då också vanliga pingisrack. Pingis är jag mycket bättre på än tennis och frisbee på men ändå slog Emil mig med ca 893 mot 2. Jaja får väl tävla mot honom i dansmaskinen i centrum någon dag så ska han f*neme få se på utklassning!!

 

 

 

Man ser inte prickarna på bilden tyvärr.... Jag vet att ni alla gärna
hade velat se dom lite mer ingående ;) Men ni kan inte få allt.

 

Har fått några röda prickar på knogarna nu under dagarna och jag antar att det är för att mina händer är uttorkade. Emilia hade också fått något likande på benen så det är väl så man ska se ut här nere 2010 i Australien.Jag tänkte dock vara lite duktig och köpa handkräm och kortison men visste inte hur man sa det sistnämnda på engelska. Så jag slängde till lite snyggt med

Jag - Do you have something called cortisone?
Butikschef - Hmm cortisone... dont know what that is.
Jag - You know it's a cream you can put on when something is itchy.

Han tar ett steg tillbaka och tittar på mig nerifrån och upp och säger

Butikschef - Itchy downstairs?!
Jag - HAHAHA NO! ON MY HANDS!

Jag vill då tillägga att butikschefen var en kille som inte såg ut som han egentligen ville ha ett svar på sin fråga om det kliade på nedervåningen.


Emil har också fått sina röda fläckar men detta är i form av solbränna. Han har som små öar på sin kropp där han missat att smörja in sig i vår 30+ solfaktor. Idag presenterar vi hans vänsterfot ;). Under 3 timmar solning smörjde vi in oss mer än 3 gånger över hela kroppen men ändå lyckades vissa partier slinka undan Emils insmörjning


Bondi Beach

Jag härmar Emils bloggpoose.





Vackra vackra Bondi Beach




Idag har vi varit på ett annat drömresemål som jag länge har haft, nämligen Bondi Beach. Det var lika vackert i verkligheten som det vart i mina drömmar. Sanden var vit som snö och extremt finkornig. Från stan tog det ca 40 minuter att ta sig till stranden men det var det lätt värt. Speciellt då detta faktiskt var första dagen det inte har regnat någon gång under dagen.


Sen vill vi bara hälsa Familjen Nordin välkomna till bloggen, mycket roligt att ni hittade hit! Sen har Emil hört rykten om att Ella tänker stanna inne tills vi kommer hem igen till juni.



Vad är det för en dag?

Jo mina damer och Herrar, det är Daniel Wredenborgs födelsedag! Därför kan vi inte annat än att tillägna denna magiska dag till dig Daniela! Solen har verkligen kysst Sydney i omgångar idag och det känns både här och där. Att solen bestämde sig för att välsigna Sydney med sina strålar just denna dag är ju inte så svårt att förstå, Daniel är ju trots allt vår lilla solstråle.

Vi har precis kommit hem från den lokala pubens återkommande frågesport, och jag kan stolt meddela att jag och Pernilla kom långt ifrån sist trots att 30 % av frågorna handlade om konstiga Australienska saker. För besväret att komma 4 fick vi en drinkbiljett men insåg också omgående att Jens outömda förråd av TP kunskaper hade kommit väl till pass. Nåja, vi får ta igen det när de två musketörerna kommer hit!

På upptäcksfärd...

... kan man hitta nya favoritställen.




Idag har herrn tittat på Super Bowl. Själv är jag inte så intresserad av tennis så jag gick på upptäcksfärd. Hahah hoppar att ni fattar ironin. Jag begav mig till UTS (min skola) och kollade in lokalerna. Jättefint och verkligen mixat av studenter från hela världen befanns sig inne i byggnaden. Jag tror och hoppas att jag kommer träffa en hel del spännande männsikor där! Gick även till Chinatown och insåg att det finns hur mycket kineser och japaner som helst här i denna staden. En annan sak var att jag för första gången i mitt liv var extremt lång om man jämförde med folket (japanerna) runt mig. Alla gick till axlarna på mig! Kände mig minst som 1,75 och en halv!


Massa kramar från oss!

CRIBS alá Sydney

Som vanligt när man flyttar in i en ny lägenhet måste man ju visa upp den från sin bästa sida. Detta gör vanligtvis filmstjärnor och rockstjärnor på ett tv-program på MTV som kallas CRIBS (som enkelt översatt betyder lyor). Då MTV, trots många inbjudningar vägrat dyka upp hos oss har vi fått göra vår egen variant på CRIBS.
Filmen består av två delar men ni börjar naturligtvis och titta på den översta först. Mycket nöje...
Cheers

Svar på tal

Peter: Vaddå lära oss? Vi är redan experter på att laga all sorts mat, ikluderat alla räksorter;). Vi får laga ihop någonting till er när vi kommer hem sen så ska ni få se på skicklighet.


Mormor: Ja, den lägenheten vi bor i nu var den vi pratade om innan i åkte. Den är jättefin och har ett bra kök vilket vi tyckte var väldigt viktigt. Så nu bli det middagar och matlådor som konsumeras :) haha.


Mamma & Pappa (Pernillas): Åh Va kul! Ni får hälsa dom från oss! Ni kan ju ge dom adressen till bloggen så dom också kan gå in och hålla kolla på oss ;) Mamma jag tycker du är jätteduktig som kämpar på med dieten. You go mom!!


Alla: Det är jättemysigt att läsa allt ni skiver till oss och vi sakna er en massa! ♥


Färsk, färskare, Paddy´s Market!



God morgon Sverige, lördag kväll här i Sydney nu och regnet har öst ner i stort sett hela dagen. Men eftersom det inte finns något dåligt väder har jag och Penny varit ute i nästan 5 timmar och gått runt och försökt upptäcka området vi numera bor i. Vi kan konstatera att området är fyllt av möbelvaruhus och bröllöpsaffärer, jag misstänker att det senare kommer ha en viss inverkan på fröken Bolwede...


Igår besökte vi (som ni vet) Paddy´s Market och självklart satte vi ihop en liten video av detta äventyret. Mycket nöje (resultatet av besöket blev en utsökt wok på tigerräkor, paprika, champinjoner, vitlök, chili, då Penny lärt mig äta stark mat hävde vi i 3 stycken färska Chilis Reflektion:Det skulle vi inte gjort, staaaaaarkt!!)
Jag är för övrigt ledsen över att meddela att ni får vänta ytterligar någon/några dag/dagar på CRIBS, då dessa filer är rätt stora så tar de en ansenlig tid att ladda upp och vi har fortfarande inte lokaliserat något vindsnabbt internet café. Jag önskar att Slider va med, ingen kunde nosa upp internet café som han!


Lilla miss P gråter ikapp med himlen på grund av regnet, men det sägs att det skall sluta på onsdag så det är bara att härda ut.

Nu skall vi snart börja att laga Tacos och slå oss ner framför en bra film, vi hoppas ni får en fantastisk lördag. Vi saknar er alla!


Cheers

Ps. För övrigt anser jag att Cougar och Goose skall ansluta till Mustang inom en överskådlig framtid.


You're the one that i want... oh oh oh

Här down under är man inte jätterik och därför får jag under dessa 5 månader klippa mig själv.
Va tycks?!

 

 

 

 

Hahah nä men såhär blev det. Klippte upp håret lite grand för att få mer volym :)

Vet inte om man ser någon skillnad på fotot dock haha

 

 


Svettfri.

God förmiddag kära vänner!

Har precis hoppat ur duschen och känner mig helt svettfri!! Vilket är väldigt ovanligt i detta land då det just nu är fuktigare än vad de vart med om under en lång tid (enligt vår australiensiske vän Jeremy). Hemma i Sverige är det som vilken lördag som hellst men för alla här down under är det "black saturday" då det är precis 1 år sedan jättebranden erövrade landet. Så för ett år sedan var det torrare än min humor och i år är det fuktigare än Emils armålor ;)



Idag är faktiskt första dagen som vi inte planerat in något att göra, vilket är ganska skönt. Vi har promenixat runt hela sydney varje dag känns det som så det ska faktiskt bli skönt att ta dagen som den kommer!




Under mina dagar här har jag insett en del saker som är bra och dåligt med Sydney

+ Plus +

Matlagningsgrädde som heter light är tjockare än vispgrädde. Mmmm...
Alla glasflaskor har skruvkork
Det finns palmer utanför vårt fönster

- Minus -
Bigpack menas med 3 kycklingfiléer
Internethasigheten är lika snabb som den var på 90-talet i Sverige



Ps mitt nr är +61420 22 87 91
& Emils nr är +61420 22 87 84

Huvudräkningen är på topp!


Nu äntligen har vi fått internet!!!!! Dock så får vi bara använda upp till 6 GB per månad vilket efter mina beräkninga är ca 200 MB per dag vilket betyder "Tänk på att inte klicka fram och tillbaka mellan sidorna!" För varje sida som jag klickar på så går det ett antal KB eller MB för er som inte visste det. Nu har jag klickar på ca 10 gånger och jag är uppe i 5 Mega Byte. Man tänker inte hur på hur många klick man gör varje gång man besöker internet men det är i alla fall extremt många. Så nu får jag kolla varje sida riktigt noga innan jag byter för annars blir det dyrt. Jag kan alltså inte tok-kolla all bloggar, facebook sidor och youtube filmer som jag vill. Men men, jag ska försöka använda skolans internet så mycket som möjligt (för jag antar att dom har gratis internet där.)


 

 

Förresten så har Emil shoppat kläder idag och jag har lyckats hålla mig borta fast att jag hittat en massa fina saker.

Duktig flicka!


Paddy's market

Idag har vi hittat till Paddys Market, en underbar marknad med allt fran klader till skaldjur. Vi skall snart atervanda for att kopa in dagens maltid. Vi siktar pa en KING PRAWN-Wok med helt farska rakor, dessa kostar cirka 56 kronor kilot!!

For ovrigt fortsatter Sydneys invanare att motarbeta oss i jakten pa bredband, for att kunna teckna fa ett mobilt bredband behover man 3 olika former av identifikation och ett brev fran nagon myndighet eller liknande med var sydney adress pa. Detta ar enerverande och det stjal enorma mangder energi fran mig (Emil)....

Hoppas allt ar bra med er darhemma, inser ju dock att jag far komma hem snart om det skall bli nan ordning pa HV....

Pernilla halsar och meddelar att hon alskar Sydney och att Sydney alskar henne!

Cheers

Ps. CRIBS ar filmat och klart men eftersom det sitter 44 kineser och spelar CS pa samma internetcafe som vi sa han vi inte ladda upp filmen innan var tid var slut.

Några sena bilder


Här ska planet precis landa i Sydney









Pernilla åt för första gången loaded potato skins... eller rättare sagt potatisskal.
Faktiskt riktigt gott men de skulle kommit med lite godare sås ;)








Trots varma stödstrumpor och förkylningar gick resan väldigt bra!
Och som ni ser så har Emil hittat sin "Sydney pose" som han kallar det.

En hälsning från Jeremy


I Djur och Skur



Hej sverige, annu en dag till anda har i Sydney. Idag har vi vartit pa taronga zoo och upptackt nya arter.

Jag hoppas kunna ladda upp en film fran dagen sa fort som mojligt.

Allt ar bra med oss aven om det ar lite frustreande att inte kunna ha tillgang till nagot vettigt internet. Fortfarande ganska trotta av Jetlag och eftermiddagslurar blir latt till djup 3-timmars somn. Vadret ar ganska skumt, ena sekunden ar det kanon vader nasta sa regnar det lite. Paminner en hel del om vadret i thailand...

Pa torsdag flyttar vi in i var lagenhet och det skall bli valdigt skont att komma i ordning dar, dock vet vi fortfarande inte om vi kommer ha nagot internet i lagenheten eftersom man maste binda upp sig pa minst 12 manader om man skall kunna fa bredband. Lutar darfor at ett mobilt bredband...

Vi har for ovrigt konstaterat att allt ar ungefar 30-40 procent dyrare har nere och det slar hart mot budget, vi kompenserar detta med att sova mer och ata mindre. EFFEKTIVT KONCEPT!

Sydney ar en underbar stad och det ar otroligt att fa chansen att vara en del av den har miljonmetropolen, det finns liksom alltid nagot att gora.

Igar kvall var vi ute med Emilia och Per (Pernillas klasskamrater som skall plugga i Melbourne), vi passade pa att ata en bit mat och spana in en av sydnes biografer, sag en film som hette Invictus (handlade om Nelson Mandela och rugby, later formodligen trist men den var riktigt bra).

Det har med internetcafen ger ruggiga flashbacks till tiden som backpacker, kan saga att jag inte saknar delen med att leta efter det billigaste minut priset pa internettid.

Ni som laser far valdigt garna kommentera sa vi vet att ni faktiskt laser det vi skriver, vi tycker det varit tunt med kommentarer hittils (Undantaget Jens och Malin).

Strax efter 21 har nere nu och dags att gora valet om mat eller somn, tar en snabb kik i planboken och inser omdelbart att somn ar grovt underskattat (ata kan man ju gora i Sverige :)

Sa fort jag fatt upp klippet sa lagger jag in det i detta inlagg, sa hall utkik!

Ta hand om er, Kram Emil & Penny (Pernillas aussienamn)

RSS 2.0