Första gången jag äter sushi


Idag bestämde sig Pernilla för att hitta på nya äventyr och det slutade med att det denna gången skulle handla om mat, nämligen Sushi! Har aldrig testat på detta innan då jag som yngre inte har varit så förtjust i fisk. Plus att jag aldrig tyckt om att bada bland sjögräs så varför äta det? Köpte dock en fryspizza ifall jag skulle inte skulle tycka om det. Men det var faktiskt helt okej. Tåls att testa igen. Så nu känner jag mig som en äkta Japan!!



Lean on me



Finns det någon (förutom Emil) som kan göra mig på bra humör så är det denna killen som heter Nick Pitera. Han är inte bara en fantastisk illustratör utan har en helt otrolig röst. En annan sak är ju att han även kan sjunga som en kvinna =). Så denna videon tänkte jag tillägna till pappa då jag vet att han tycker om den här låten ♥


Gratis människor, ja tack


Såg den här på Facebook och tänke att detta var ju ett fantastiskt erbjudande. Nu kan man få gratis människor skeppade över hela världen. Tänk va bra!

Död.

Nu är jag lika trött som jag och Niklas en gång var på denna bilden. Och klockan är bara 19:00 här nere. Kanske ska knyta ihop säcken för denna dagen och se till att ge gärnet i morgon iställe. Och som man brukar säga: skjuta upp saker till morgondagen är ju bättre än 5 fåglar i skogen som kastar sten i över ån.

Sov gott pipul!

 

PS! Pappa du måste ta fram lite mer gamla bilder!! DS!


Hjälp sökes.

Just nu öppnar antagningen till att få bli Pernillas praktikant. Du kommer abeta aktivt med att göra Pernillas läxor där högsta betyg är ett mål för både dig och mig. Därför söker jag nu en kreativ person som älskar stress och att läsa svåra texter på engelska.

Ansök nu här nere i kommentarsfältet eller maila Pernilla på miljonerläxor@kvävermig.com.
Bifogad bild är ett plus men inget krav.


På upptäcksfärd...

Idag har man varit på upptäcksfärd i Camperdown som det heter där vi bor. Hittade en massa fina parker och en mycket bra shoppinggata. Han till och med tappa bort mig själv, men kunde med hjälp av flygplanen, hitta vägen hem då jag vet hur flygplanen brukar flyga över vårat hus ;) hihi smart va! Igår lekte jag med Lovisa som är helt fantastisk. Hon påminnde mig om hur mycket jag tycker om Göteborg. Denna fantastiska stad med dessa fantastisk glada människor!

 

 

Kan någon förklara för mig varför denna kvinna försöker välta lyckstolpen?
hihi =P

 

 

Massa kramar

 


Only the sky is the limit

Ville bara säga att jag är fantastiskt glad och lycklig!
I helgen har tjejerna vart här och vi har tittat på film, ätit chips, godis, målat tånaglarna och skvallrat halva natten innan vi somnade hela gänget. En perfekt dag men några av mina favortittjejer. Har även insett att jag är beroende av hopp-bilder ;) Dessa bilder kan få vem som helst på gott humör, haha framförallt dom som utför själva hoppandet.

Emilia och Jag

 

Nu har jag precis kommit från poolen där jag vart duktig och simmat 50 längder (1 km) och sitter just nu och försöker få tag på lovisa och kolla om hon är sugen på en promenix i det vackra vädret. Blå himmel, varmt väder och papegojor som kvittrar (eller mer snackar haha)


Turkos

Idag bestämde jag mig! Nu ska jag banneme lägga pengar på något annat än mat, busskort och skolböcker. Så jag stampade iväg till Paddys Market för att köpa en klänning jag har spanat in länge. En vacker lila sak som hängt på samma ställe varje gång vi gått förbi och som har ropat mitt namn "Köp mig Pernilla köp miiiiig". Så idag när jag kom dit så var så klart den lila klänningen slut i min storlek... fanns i strl L. Så då tittade jag på den andra som såg likadan ut, fast turkos, och den fanns såklart bara i strl M. Så typiskt! Och tydligen så får dom inte kinsesen in några mer för det är "Vinter" här nu enligt honom. Så jag traskade vidare och tyckte att livet var en aning orättvis innan jag 2 min senare sprang in i det lilla ståndet och sa Okey give me the medium one then... När jag kom hem så såg jag att den satt ganska bra ändå för att vara strl M. Fel färg och fel storlek men vad gör väl det? Lycklig är jag och jag ska spara den till ett bättre tillfälle. Men här får ni en lite sneak peak på hur den ser ut.

Tänk Pernilla har gått och blivit med långklänning. Min första långklänning någonsin!


Livet är fullt av konstigheter


Igår var första gången jag någonsin träffat på någon med Tourett syndrom. Killen var ca 23 och gick framför mig ensam på väg till skolan och helt plötsligt skriker han FUCK!! helt utan att titta på någon speciell person. 30 sekunder senare skriker han SUCKER! så att folk runt omkring vänder på sig och undrar vad han håller på med. Innan jag hinner svänga av in mot skolan så hinner han skrika en rad andra mindre vackra svordommar till var sådär 30 sekund och skrämma livet ur några stackars pensionärer som gick bredvid honom. Och det konstiga är att han inte verkar tänka på att han själv gör det utan bara fortsätter att gå som vanligt.

 

 

En annan sak som jag tycker är väldigt konstigt. Bara för att man är i Australien och "egentligen" går uppochner behöver inte det betyda att dom ska göra allting tvärt om här. När man ska låsa på toaletter och sånt här nere så vrider man låsen åt fel håll (svårt att förklara), firar julafton mitt i sommaren och trycker på knappen längst upp på tv:n när dom vill bläddra ner i kanalerna. Jag vet inte om man ser så bra på bilden men detta är våran TV i alla fall. När man vill höja volymen trycker man på den nedre knappen och när man vill gå tillbaka till de lägre kanalerna trycker man på den översta knappen. Hmmm...

 

 

Sen har vi väl alla sett dom små bärbara datorerna som är lätta att ta med sig till jobbet och till skolan. Men va fan! Någon gräns finns det väl på hur liten en laptop kan vara haha??

På den lilla saken satt hon på biblioteket och surfade på internet. Jag hade behövt en kikare för att se något på den.





Sen har vi ju dom där konstiga svenskarna som ska hålla på och hänga, klänga och ta kort på allt dom gör...

Visst är pippi fågeln och pippi lotta lika?

 


Saknar



Idag har alla kompisarna vart i skolan och jag sitter här för första gången på länge utan läxor. Helt plötslig slog det mig hur mycket jag saknar min mamma och pappa! Så helt enkelt mamma och pappa, gå in på skype lite då och då för att kolla om jag är där! När ni klockan 6 på morgonen hos er är klockan 2 på eftermiddagen här så gå in någon dag och skiv till mig när ni vaknat. För jag saknar er!!


Eller hur är dom snygga? Vet inte hur gamla mina föräldrar var här men heta var dom =D

Det blir en dag i parken...

Palmer gör en lycklig! Ville bara konstatera detta.

Idag har skolan varit kanonkul då jag har fått skryta lite med mina indesign (ett program där man lägger i ordning text och bild. tex skapar böcker, posters osv) kunskaper. Läraren var mycket imponerad och jag fick hjälpa henne att gå runt och lära ut. Frökens snälla lilla flicka!!

Efter detta så begav sig jag och lovisa till cafét där hon jobbar för att hämta upp chefens dotter som hon brukar passa som ett extra knäck. Det var världens coolaste lilla unge som hette Marley. Röda converse skor, rött pärlhalsband, jeans och söt topp sprang hon runt och drog allas blickar till sig.

Marley är 2år och av vad jag kunde höra så kunde hon säga, Duckie, Fishie, Doggie, Birdie, Monkey, hungry och fun.

Så samtalen lät lite "Do your monkey want to go on the swing" och Marley svarade "monkey fun!!" medan hon puttade på apan i gungan.
Eller "duckie hungry" när vi gick förbi ankorna. Så söööt!!

När det kommer några fåglar gående mot lilla Marley så utbrister hon helt plötsligt. Schas birdie! Schas!! och viftar med handen. HAHA då har Lovisa som inte är så särskillt förtjust i fåglar lärt henne att säga schas på svenska för att lära henne hur man viftar bort fåglarna. HAHA helkul.

Efter en liten stund i parken gick vi till en djuraffär där hon kunde springa runt och titta på möss och fåglar mm. Jag fick syn på en stor glas bur med en liten hundvalp i. Åh vad jag tyckte synd om den. Den hade iofs 1000 leksaker där inne men så fort någon gick förbi så tog skrapade den tassen på glaset och viftade på svansen för att den ville komma ut och leka. Det måste ju vara mycket bättre att låta alla valpar var hos sin mamma till någon köper den!?

I affären fanns det allt från ermitkräftor till syrsor. Men det mest konstiga djuret var det som ni ser på understa bilden. Det är någon slags ödla som lever i vatten (man ser inte att den är under vattnet på bilden). Det ser ut som en liten drake! Funderade på att köpa med mig en hem till Sören som han kan ha och ragga tjejer med men det blev aldrig av.



Massa kramar!

Skrattfest.

Varning för mycket text

I helgen har det varit helt fantastiskt. Emilia var här på besök med sin pojke och vi har hittat på en massa saker! Första kvällen (i fredags) träffade vi Mickes kompisar och gick ut och dansade på en krog som heter The Vibe. Det var väldigt lyxigt och häftigt designat. Vi var i ett rum utan tak så man kunde se stjärorna! Längs med väggarna fanns det soffor palmer och en bar. Och i mitten av rummet var det en pool dä man kunde gå över via en liten bro till en liten ö. Det kändes som om man var på en exotisk öde ö med stjärnklar himmer och utan sand. Första gången på länge jag hörde så mycket svenska som jag gjorde där.

Dagen efter åkte vi till manly beach och badade. Sen blev jag Emilia och Micke bjuda på middag hos mickes kompisar. Det visade sig att dom var experter på mat. Det blev ingefära och timjanmarienerad känguru, rotfrukter, sallad och hemmagjord bearniese!! ÅHHH VA GOTT DET VAR! Denna gången smakade kängru mer som oxfilé.

Sen blev lägenheten full av norrmän och svenskar och även denna kvällen gick vi ut och dansade. Mycket roligt! Speciellt när jag inte förstod vad vissa av norrmännen sa då de svamlade lite på grund av lite mycket "punch" som dom kallade det. Så då var det bara att nicka och le och låtsas som om man förstod. Hihi Den kvällen sov både Emilia och Micke över hos mig. Vi satt uppe och käkade godis innan vi somnade utmattade och ont i fötterna.

Dagen efter inledde vi med mer godis och glass. Sen gick vi upp på taket och badade jacuzzi, i poolen, bastade, solade spelade, tennis och käkade chips och guacamole.

Helt enkelt helgen har varit mycket händlserik och jag har inte ens skrivit allt vi hittade på. Men den har varit mycket rolig! Emilia är lika barnslig som jag och så det var skönt att få leka av sig lite hihi. Har inte skrattat så mycket på länge.

Emil är ju som ni vet hemma i Sverige nu för att jobba i några veckor. Tyvärr blev hans hemresa framsjuten 1 vecka så jag har han inte hos mig förrän den 29 april. Tänk, då har han varit ifrån mig i nästan 1 månad. Jag saknar honom fantastiskt mycket och det känns tomt att komma hem till en tyst lägenhet. Såklart så saknar jag min familj och er all där hemma också!! Det var så konstigt att inte fira påsk med min kära familj och släkt. Jag tycker om er alla sååå mycket och som sagt saknar er en massa! Men som tur har jag mina vänner (och högar av läxor) som håller mitt schema fullsmockat och gör att dagarna går fort. Tänk nu är det bara lite mer än 2 månader sen är vi tillbaka i Sverige igen.


Massa kramar!

Hey guys!


Idag har det simmats ett ca 40 länger i poolen, solats och hittat på knäppa saker. En helt vanlig dag här nere helt enkelt.

Idag är det 4:e dagen i rad mitt plåster trillade av så nu fick jag nog... Och hur får man då ett plåster att stanna kvar på benet? Jo man tejpar fast det! Sådär, fixat och klar.. alla glada! :)



Om ca 30 min landar Emilia i Sydney. Emilia är en klasskamrat från Jönköping som hamnade i Melbourne sista terminen. Åhhh va det ska bli mysigt! Så ikväll blir det att gå ut och ta en öl och kackla som hönor. Så nu ska jag springa och hämta ett täcke till henne då hon ska sova hos mig hela helgen. Vem vet... man kanske får ett gäst inlägg av fröken Emilia med det häftiga efternamnet någon dag.

Kramar!


Sena påsktraditioner

På torsdagar har jag den tidigaste lektionen (klockan 09:00 ohhh tidigt...) Själv var jag i salen redan halv 9 som en duktig liten flicka redo att suga åt mig av all kunskap. klockan 5 över 9 var det vara jag och tre till i klassen och vi började då fundera på om vi var i fel klassrum. Men så sprang en iväg och kollade mailen och vi fick då redo på att lektionen var inställd. Dom som satt i mig i klassrummet hade inte hunnit se mailet medan jag var den enda som inte fick något mail!! Jag börjar fundera på om detta var medvetet? =P hihi


Titta vad jag hittade för spännande skylt inne på damtoan på skolans bibliotek.




Jag vet inte hur man brukar gå på toaletten i Sydney men här får man i alla fall inte stå på sitsen och kissa. Sen får man inte kasta tamponger och bindor i toaletten när sitsen är uppfälld. Aja baja!




Dagens studie paus innehöll lite sena påsktraditioner. Fick ett mail av pappa med en massa målade ägg och blev sugen på att måla lite grand jag med. Se vad fint dom sitter i min kyl nu!




Nu är det dags för den här lilla skrutten att sova.
Sov Gott!

Möt min vän Steven.


Hejsan hoppsan alla i Sverige, Canada, USA, Skottland och Australien!!

Kunde inte skriva igår då jag rent ut sagt hade sån panik att tårarna rann. Kände min nämligen stressad över en Creative Brief jag skulle skriva tills på måndag och fick reda på att det behövdes en strategi rappot på några extra tusen ord till detta. Sönder stressad och helt utslagen gick jag och la mig igår. Men 06:40 hoppade jag idag upp som ett barn på sockerchock ur sängen och satte igång med upplägget och skrivandet. Nu sådär 16 timmar senare så börjar den icke existerande socker choken avta och det är dags för mig att knyta mig. Jag är riktigt stolt över att jag har kommit så långt som jag gjort och att jag i mina små pauser i skrivandet hunnit med att tvätta, diska, laga mat och städa! Fantastiskt rolig dag va?!

Hahah mitt under skrivandet märkte jag att det låg två skruvar på golvet jag aldrig sett innan. Förstod inte var dom hörde till förrän jag 3 sekunder senare lutar jag mig bakåt och ramlade av stolen.

Igår i skolan så arbeta jag och en kompis som heter Steven ihop. Det blev inte så mycket arbete utan mest snack om fried rice och lingonsylt. En annan diskussion som kom upp var smaken av kängru.

Jag: Vet du va!? Jag har smakade på kängru för några dagar sedan.
Steven: Aha, hur tyckte du att det smakade då?
Jag: Sådär... som älg kött ungefär.
Steven: Äter ni älg i Sverige?!?
Jag: Ja det är klart.
Då utbrister Steven: Men dom är ju så söta!!!





Okej då ska vi backa bandet och göra en lite check här. Vi äter älgar och Australiensare äter kängru och det smakar nästan lika dant. Det kan jag hålla med om. Men att det är fel att äta älgar för att dom är söta? Va är kängru då? Fula som stryk!? Låt oss titta

http://fumingkate.files.wordpress.com/2009/06/happy_moose.jpg VS. http://farm3.static.flickr.com/2056/2408801631_ae34ffafcf.jpg

Hihi. Nå va tycks, vilken är sötast och minst ätbar ut?






Möla choklad, så blirru glad

När katten är borta.... sitter Pernilla snällt vid bordet.

Nu har Emil begett sig hemåt kalla Sverige och bör väl vara framme i Göteborg nu snart. Själv har jag en massa inlämningat att göra. I morgon ska rättare sagt 14 stycken texter in till vår kära fröken för rättning och betygsättning. Så idag har jag och en kompis som heter Lovisa och Tom suttit 7 timmar och skrivit som tokar och mölat (som är göteborska och betyder "ätit jättemycket") choklad för att hålla energin uppe.

Detta är Lovisa i min klass som också är från Göteborg

Dagen slutade med att vi bara satt å skrattade åt allt och retat Tom som tycker att svenskar är mycket konstiga. Förövrigt fick jag reda på idag att Tom har någon sjukdom som gör att han inte känner så mycket smaker och därför inte tycker det är varken gott eller trevligt att äta mat då det mesta smakar likadant. Stackarn!! Tänk va man är bortskämd som kan känna olika smaker.

Nu ska jag laga lite tacos och ringa mina engeska vänner för bokning av tjejkväll här hemma hos mig innan jag ska fortsätta med mitt skrivande! Har ni förresten sett mitt fantastiskt snygga pennfack?



Hur har påsken varit där hemma? Fick ni några påskägg?

PS! På nyheterna just nu är det stora debatter om man ska samla ihop alla kroppsdelar av en gammal tävlingshäst på ett och samma ställe inför 80 års jubileet. Just nu finns sklettet i sydney och skinnet uppstoppat på ett museum i Canberra medan hjärtat ligger i någon burk i Melbourne (vilka inte vill ge ifrån sig hjärtat). Dessa Australiensare....

RSS 2.0