Vanilla Latte

Hej alla trogna bloggfans!


Idag är det Danne som gästbloggar lite. Tänkte bara skriva några rader om de första dagarna här i Sydney. Igår så var vi på Manly Beach för att testa på att surfa. Emil och jag började värma upp med ett par sett strandtennis innan vi gick för att hyra surfbrädan. Då det var molnigt på morgonen och jag dessutom fick låna en snygg tröja till surfingen tyckte jag att det var onödigt att smörja in mig med solskyddsfaktor (det kunde jag ju göra sen när vi skulle sola).....Det var dumt, dumt dumt! Sedan dess har jag gått runt här i Sydney med en ganska så osmickrande cerise färg och ömmande armar. Förhoppningsvis går det över tills i morgon.


Idag så har vi i bland annat varit uppe i Sydney Tower. Riktigt kul upplevelse måste jag säga, något som säkert framgår av den fina bilden på oss nedan.


Till slut vill jag bara avsluta med att ge en stor eloge till alla busschaufförer här down under. Sällan har jag upplevt en hel yrkeskår som tar säkerheten på sådan stort allvar. Så fort de får chansen testar de att bromsarna fungerar, och de gör det ordentligt. Allt för att vi som resenärer skall känna oss säkra. Stort tack till er!!!


Tack för mig!

//Danne



Christine Meltzer = Malena Erman



För att liva upp mig mitt i pluggandet så här klockan halv 11 på kvällen skickade en kompis den här till mig. HAHAH!! Detta är sååå min humor. Eftersom jag inte sett melodifestivalen var detta helt nytt för mig. Måste in å söka på fler roliga parodier på youtube.

Plugg plugg...

Om ni undrar vad som händer så är det plugg dygnet runt som gäller för min del. Därför blir det inte en massa roliga och fina bilder just nu. Jag kan bjuda på en pluggbild, vilket innebär slappa kläder och en knut på huvudet.


Jag har ca 2 läxor att göra till varje kurs, vilket blir 6 hemläxor i veckan. Utöver det närmar sig de läskiga "Assesments". I varje kurs har man 3 assessments som man kan översätta till "typ" hemtentor.  Så istället för att göra stora tentor i juni har vi dessa hemtentor att göra.

Hur som hellst så måste jag fixa läxorna till denna veckan och nästa vecka innan fredag. För Jag vill ju inte sitta hemma och studera då killarna kommer hit. Tänk om jag missar en massa roliga äventyr för att jag har haltråkiga läxor som måste göras. Nej! Nu har läxpluggandet planerats in i minsta detalj för att jag ska hinna klart med allt i tid.


*  *  *  *

Men på fredag kommer ju kalaskulorna Jens och Danne hit som sagt. Å då ska ni få se på äventyr! Förväntar mig att killarna då ska gästblogga och berätta om sina äventyr med oss i den stora staden.


Underhållning på grönt underlag


It aint over until the fat lady sings





Grattis på födelsedagen gamling! Hoppas du får en kanondag!!!!
Kramar från mig och Emil

1 år och 6 månader idag med pojken ♥


 

Har precis gått upp och insett hur skönt det är att vara brun. Man känner sig mycket fräschare och man behöver inte sminka sig. Så otroligt skönt att springa runt sminkfri. Man kan gnugga sig i ögonen och inte tänka på att kolla sig i spegeln så att allt smink sitter där det ska. MYS.

 

Idag firar jag och min pojken 1,5 år. Tänk att han har gjort mig så fantastiskt lycklig varje dag i 1,5 år! Och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går. Våra planer för ikväll är att gå ut och äta middag någonstans och jag tänkte överaska honom med att städa lägenheten som förtillfället luktar kompost (och då överdriver jag inte).

http://imway2fat.files.wordpress.com/2009/04/smelly-armpits.jpg

 

Idag kommer mina engelska flickorna över för att leka på taket med mig och sen ska dom hjälpa Emil med lite jobb. Rättare sagt de ska få spela in när de läser saker på Engelska. Busa hela dagen!

 

Vad händer till helgen gott folk?


en surfande Pernilla och Emil

Som ni ser så är vågorna ganska små så det går inte så fort. Men här är vi i alla fall och vi lyckas stå kvar på brädan numera hihi. (Emil har dock lite försprång då han har surfat några gånger innan han kom hit till Sydney. )

Lite mindre bra dag.

Hej kära vänner och familj.
Hoppas allt är bra där hemma, har ni fortfarande snö? Här nere är det kanonväder och 28 grader varmt, väldigt härligt. Dock mår jag (Emil) inte så värst bra idag, huvudvärk och allmänt ont i kroppen, lite små jobbigt att vara varm när resten av världen runt omkring redan är väldigt varm. Ledsen att vi inte skrivit på ett tag men tror det beror på att vi kommit in i våra rutiner här nere, även om vi hittar på massa skoj här nere så känns det liksom naturligt, inget att skriva om liksom. Men men, vi skall försöka bättra oss.
Igår var en mycket spännande dag som började med att gå upp tidigt för att åka ut till vårt nya favoritställe Manley Beach, stranden där är helt underbar men också hela stämningen på halvön Manley. Man sitter och käkar lunch och lyssnar på livemusik samtidigt som solen dränker strandpromenaden i sina strålar. Det känns som man är på semester när man är där helt enkelt. Manley är dessutom ett utmärkt ställe att surfa på och igår låg vi i vattnet nästan hela dagen, helt underbart!


Igår var som ni kanske vet S:t Paddy´s day, därför var hela Sydney (inklusive operahuset) iklädd gröna färger för att fira. Tanken var att vi skulle ut på irländsk pubrunda på kvällen men både jag och Pernilla kände inte riktigt för det efter en heldag i solen. Därför gjorde ett spontant infall att vi hamnade på Lady Gaga´s konsert i Sydney Entertainment Center! Vilken galen show, även om man inte är något jättefan så måste jag erkänna att man mer än en gång gått och nynnat på hennes mer eller mindre beroendeframkallande låtar. I vilket fall som helst överraskande hon positivt, tjejen kan faktiskt sjunga ordentligt bra! Sedan var det den mest galna scenshow jag nånsin sett och det är alltid underhållande att bevittna sådana spektakel. Både Pernilla och jag var sedan helnöjda med dagen och traskade hemåt i sällskap av ljudet av cirka 20.000 askalasande Irländare.


Som ni säkert minns har jag haft problem med en tå efter en brutal slashing i den första innebandymatchen jag spelade. Jag trodde det läkt ganska bra men dödsstöten kom sedan i lördags i kvartsfinalen, ännu en slashing och ajajajajajaj. Återigen trodde jag att jag plåstrat om min stackars vänstra stortå bra men när jag idag skulle titta efter hur det stod till med min sargade kompanjon följde nageln med i plåstret. Det gjorde inte ont, det verkade snarare som kroppen bestämt att den inte behövdes längre. "Stick, vi växer ut en ny istället", jag misstänker att diskussionen gick så. Efter en stunds fascination av hur en tå ser ut under nageln insåg jag att någon form av aktion behövdes.  Jag tvättade därför både den lösa nageln och min till synes oinfekterade stortå så gott jag kunde. Efter tvättning beslutade jag mig för att om det nu skall växa ut en ny nagel så lär den behöva beskydd, den lär ju liksom inte ha växt ut imorgon. Därför tog jag min nyvaskade nagel och la på den i sin orginalposition. Det var ganska läskigt att se hur nageln galant gled ner under hudkanten vid nagelbandet. Därefter lindades tån varsamt om med kirurgtejp som vi hade med oss i vårt "första hjälpen kit". Nu är det upp till er sjukvårdskunniga att bedöma om jag gjort rätt eller fel.


Som avslutning ger jag er en länk till nya bilder, de är från Manley beach och från Gaga konserten (inga tåbilder, jag lovar!). Just i detta nu kom min bättre hälft hem efter en lång skoldag och det är dags att mysa lite.



Klicka HÄR för de nya bilderna.
Saknar er!
Emil & Pernilla

Live från köket

Idag tänkte vi tillaga Pasta Carbonara och vi tänkte då göra detta live på bloggen. Ingredienser till detta är:


Pasta
1dl grädde
Massa bacon
1 gullök
Peppar
Salt
Olja
Persilja
3 dl vin

Klockslagen är Australiensisk tid.
18:30 Inled med att hälla upp vinet i ett glas och ta ett smakprov. Mmmm...
18:31 Emil hackar just nu gullöken och lägger detta i en skål. Pernilla ställer på vatten på spisen som ska få koka upp.
18:32 Emil gråter... han får ett par solglasögon för att ångorna från löken inte ska svida så.



18:35 Emil hackar backon i lagom stora bitar medan Pernilla fortsätter att dricka vin.
18:36 Pernilla vispar ägg och grädde i en skål (det är meningen att man även här ska hälla i riven ost men vi kör utan idag)
18:45 Pernilla kommer på att vi glömt plocka fram persilja och gör då genast detta. Sedan saltar hon efter behag i ägg-och-grädd-skålen


18:46 Medan vi väntar på att vattnet ska börja koka häller Pernilla ner en tesked olja i vattnet.
18:51 Vattnet kokar och våra 3 rågade mått med pasta (som vi räknat ut är måttet för våra två magar) slängs i det kokade vattnet. Emil ha tröttnat och sitte på aftonbladet.se och mailar viktiga personer.
18:53 Pernilla sätter igång stekpannan på högsta sprutt och kastar i bacon och löken.
18:55 "H*lvetes j*vla s*it"..... Pernilla brännde sig på vattnet. Fråga inte hur men hon kan lyckas med det mesta
18:58 Over the hedge börjar på tv. Jippi!!!
19:00 Puttrande och kokandes fortsätter vårt käk så snällt själva på spisen.

19:00 Emil smakar av vinet och tycks få en ny energikick
19:01 Emil smakar av pastan och den är al'dente (hur man nu än stavar det).
19:02 Emil vispar runt i sin välhackade lök och bakonpanna medan Pernilla diskar upp det som andvänts i köket. TEAMWORK!
19:06 Baconen och löken är redo att hällas över i pasta kastrullen. Efter detta hälls ägg och gräddvispen över så allt kan blandas.

19:10 Emil provsmakar och kryddar "efter behag". Maten läggs upp och Pernilla garnerar sin tallrik med persilja och ost som faktiskt hör till!




Smaklig måltid!

 

 





Mycket nära skräll när Red Bellies blev utslagna

Dagens kvartsfinal gick tyvärr som de flesta hade tippat nämligen med vinst för serievinnaren Southerns Swingers. Det var dock mycket nära mitt mycket mediokra lag stod för den största skrällen i Australiens korta men intensiva innebandyhistoria.


Efter 3 raka vinster i seriens slutskede lyckades vi oss mirakulöst nog ta oss upp på slutspelsplats. Väl där fick vi alltså möta seriettan Southern Swingers, 1:an mot 8:an alltså. Jag försökte gjuta mot i mina spelare med historier om ett lag som 1995 gick från sista slutspelsplats till att bli svenska mästare. Tror det eller ej, men jag tror faktiskt det funkade.


Underskattningen från våra motståndare var total även om nån verkade hört talas om undertecknad och försökte plocka ur mig ur spelet med en brutal tackling efter dryga 40 sekunder. Som tur var lyckades jag slingra mig bort från knätackling som istället träffade låret. Bara att bita ihop och ta frislaget. Matchen var långt ifrån välspelad och Swingers dominerade kraftigt men vi stod emot bra och utnyttjade våra kontringar.


Undertecknad stod idag för 5 mål och 1 assist, mina 5 mål såg ungefär likadana ut, fick bollen djupt på planhalvan rundade målvakten och la in bollen i öppen bur. I vilket fall som helst så förlorade vi till slut med 9-6 efter två mål i öppen bur sista minuten. Swingers var rejält skärrade och hade vi haft mer än 3 spelare i varje femma som spelat innebandy längre än 5 månader hade vi nog vunnit. I vilket fall som helst är vi nu utslagna och jag får koncentrera mig på dömningen. Blåste matchen efter våran idag, håll på att somna så tråkigt var det!


Detta innebär dock inte att min innebandykarriär down under är över, jag förhandlar just nu med ett par olika lag som vill att jag skall spela för dem i landets enda nationella turnering. Australian Floorball Open. Lär välja det lag som först erbjuder skjuts till arenan och utlåning av en klubba :)


Nog om min hyfsat odramtiska karriär i en av världens sämsta högsta ligor.


Jag kan meddela att jag och världens bästa Pernilla tränar på bra under veckorna, 3 pass i veckan på gymmet blandas med 3 pass på tennisbanan. Pernillas förbättring på tennisbanan är helt osannolik! Jag har konstaterat att Leffe och Nettan borde tvingat P att utöva bollsport när hon var yngre, vilken bollkänsla hon har flickebarnet. Nu mera får jag springa som en guttaperkaboll över planen för att hinna ikapp hennes brutal forehand. Nu mera går Pernilla under namnet "Dräparn"!


Ni har ju efterfrågat mer bilder på vårt liv här nere ochd e flesta kanske redan har sätt bilderna som vi lagt upp på Facebook men jag skall göra ett försök att lägga upp dem här också.


Mindre än 2 veckor till Daniel och Jens ärar oss med sin närvaro, det är en grov underdrift om jag säger att vi längtar.


Resten av vår lördag lär bli mycket lugn då jag är rätt trött efter mina två matcher och Pernilla pluggar hårt. Imorgon bär det nog dock av till Manly Beach, skall bli trevligt.


Min kära bror har nu deklarerat att "nu måste du lära dig allt om australienska viner så att du kan lära mig när du kommit hem". Dessutom tycker han att jag skall köpa med mig massa vin hem, vilket vore trevligt och gott, men jag tänjer redan på mina 20 kilo :)


Min taktik är istället som följer, dricka så mycket vin som möjligt här nere, försöka komma ihåg favoriterna, och möjligen också göra ett särskilt vinprovar inslag speciellt dedikerat till min bror.


Jag hoppas ni alla där hemma mår fantastiskt och att livet leker.
Jag har gett upp tanken att visa er alla bilder här på bloggen så istället får ni klicka på länken nedan, då kommer ni till ett nytt och färskt album på den utmärkta sajten Flickr. Enjoy!
http://www.flickr.com/photos/48324018@N03/sets/72157623609743802/

Svaret

De flesta av er trodde att det var krokodilen men det rätta svaret var EMU.
Australiens vapensköld har förresten både en känguru och en emu på sig
som alltså varken någon av dom kan gå baklänges.

http://www.solarnavigator.net/geography/geography_images/australia_coat_of_arms_autralian_emu_kangaroo.jpg


Idag har jag och Emil vart ute på en eftermiddagsfotningsutforskningsexpedition i hamnen. Vi har tagit en massa bilder på "vår" vackra stad så att även ni därhemma ska få lite ögongodis. Jag lovar att lägga upp några av dessa lite senare när i fört över dom till datorn.

Här är några bilder på ett house warming party (inflyttningsfest) vi var på i helgen. Personerna ni ser på bilden (förutom Emil) är personer jag lärt känna på skolan. Dom är från England, USA Holland och Kanada.





Sen undrar jag lite grand vad det är ni vill läsa om här i bloggen? Vill ni se på mer bilder, ha fler filmer, kryssfrågor, mattips, roliga historier eller veta mer om skolan/jobbet? Helt enkelt vad vill ni höra om?

Kram från mig och Emil

Allmänbildad?

Det första jag fick lära mig i skolan här nere i Sydney var att kängurun inte kunde gå baklänges. Vilket jag trodde att alla djur kunde göra. Men jag fick även lära mig att det finns ett djur till som inte är kapabel till detta. Så jag tänkte bara kolla hur bra koll ni där hemma har koll på djurriket. Så UTAN ATT FUSKA! klicka i vilket som är det andra djuret i världen som inte kan gå baklänges.


Jonne i fäders spår!

God morgon Sverige, starten har precis gått i Vasaloppet och jag är säker på att ni alla följer dramat på SVT. För att göra det hela lite mer spännande kan ni hålla utkik efter allas vår vardagshjälte Jonas " Stacy, Wolfman, Jonne, Brogli" Nygårdh. På Vasaloppet.se kan man följa hans framfart live! Bara surfa in på sidan och skriv in startnummer 15067!
Vi hejar självklart vårt bästa här nere och hoppas våra uppmuntrande ramsor når honom i spåren mellan Mora och Sälen. Heja Jonne du är bäst, du är den som stakar bäst! Jonne, Jonne Jonne!
Alltså www.vasaloppet.se och sen startnummer 15067.
Mycket nöje.
Ps. Jag och Pernilla är lagom utslagna idag efter att ha firat mammas födelsedag med vår egna fest tillsammans med Pernillas kompisar. Tack och lov har de inget kräkmedel i spriten här nere ;)

Mor lilla mor, vem är väl som du....

Mor & Far på stranden i Falkenberg
Mor lilla mor,vem är väl som du, ingen i hela världen! Idag kära vänner och familj är ingen vanlig dag, idag är dagen då världens bästa mamma fyller 60 år!
Vår fantastiska mamma, Owes fru, Alexander och Amandas och Matildas mormor, älskade svärmor och aktad vän.

Att du hunnit bli 60 år är svårt att förstå, du är ju lika njutbar som en fyllig Merlot.

Du har nu varit med 60 omloppsbanor, ändå lyckas du leva livet utan onödiga vanor.

Vilken fantastisk mamma vi faktiskt har och inte är det konstigt att hon lyckats behålla samma karl.

Idag är det din dag och du skall allt skämmas bort,  allt underbart är ju trots allt för kort.

Från Sydney vi skickar våra varmaste gratulationer och på grund av avståndet slipper du livebetonade falskversioner.

Va ger man då denna ultimata kvinna i present, vi funderar fortfarande och fortsätter som ingenting hänt.

Du valde att spendera din dag på soliga kanariholmar, men i sinom tid så blir det fest med discorök som bolmar.

Hur din dag skall spenderas är ett mysterium men vi syskon gissar att det blir i ett Rioja delirium.

Om vi känner vår far rätt, har han redan på champagnekorken satt sprätt, frågan är om du redan druckit dig mätt.

Med kärlek och god mat får du fylla din dag som vi hoppas kommer innehålla flera njutfulla drag.

Kanske beror det på denna tidiga timma, men nu börjar det faktiskt bli svårt att rimma.

Därför utbristar vi nu alla och en var, i ett högljutt jag må hon leva för vår 60-åriga jubilar.

Det största av grattis från oss till dig lilla mamma, ha en fantastisk 60-års dag!

Fashion Communication

Den nya kursen jag vart på idag heter Fashion Communication. Den var inte som ja hade tänkt mig, utan såååå mycket bättre! Dages lektion var att rita upp 10 kjolar som lärarinnan gick igenom på tavlan. Jag lärde mig allt från hur veck till osynliga sömmar ska ritas ut. Så efter skolan skuttade jag glatt iväg till affären och handlade speciella pennor, sudgummin och en portfolie man måste ha. Kan inte sluta titta på alla olika pennor jag köpt. Eller rättare sagt så kan inte alla pennor sluta titta på mig. Pernilla måla med oss!!!



Min kameraladdare har gått och gömt sig så det fick bli
datorkameran istället om ni undrar varför bildkvaliten är så kass



Vi går en målarkurs, som jag kallar den, där vi lär oss att skapa egna plagg, hur plagg hänger och beter sig på kroppen mm. Där fick vi en läxa att hitta 5 kjolar från modemagasin som vi sedan ska måla upp framifrån sidan och hur det kan se ut bakifrån. Finns det en tråkigare läxa?



Andra delen på kursen hålls i en datorsal där vi kommer visualisera plaggen i ett program (vet inte vilket än). Läxan där var att skapa en blogg och skriva ett inlägg där man länkar till 2 modebloggar. Hahahah Piece of cake!


Jag tror alltså jag har hittat min favoritkurs här nere! Och jag lovar Michelle, jag kommer att lägga upp en massa bilder på aftonklänningar, kjolar och sådant jag målat hihi.





Mamma och Pappa, kan jag boka skype tid hos er kl 22:30 ikväll? Kramis!

Björn Borg

Hejsan allihopa!

Idag har vi egentligen inte gjort så mycket men ändå känns det som om vi har haft fullt upp. Dagen inleddes med lite tennis. Hon som vi bor hos har nämligen vart och hämtat 3 av 4 tennisrack som inte var hennes. Det enda racket som var kvar var ett träracket som liknar ett sådant som Björn Borg hade en gång i tiden. Emil var dock inte långsam med att köpa till ett rack så att vi kan spela båda två :) Efter detta begav vi oss till gymmet för att avsluta dagen med lite kondition för mig och styrka för Emil.




Efter detta har Emil jobbat och jag tittat på film. Lyx! Har faktsikt varit duktig och stannat kvar efter lektionerna och gjort mina läxor i skolan så jag kan vara ledig hemma. Efter detta gick jag och Mr Pernilla (som mina tjejkompisar från London kallar Emil) och åt en 10Dollar steak. Mmmmm mycket gott! Det ska vi äta när Danne och Pappa Jens kommer hit så dom också får smaka på denna fantastiska köttbit.

http://www.mobileddl.com/files/image/The-Wolfman-Trailer.jpg


Kvällen avslutades med bio. Filmen vi såg hette wolfman och var skit! Inälver som trillade ut här å var och inget spännande alls. Så se inte den på bio är ni snälla. Hyr den sen när den kommer ut på film om ni måste se den.
Vår lilla mysdag avslutades med varsin donut. Tänkte att eftersom vi ändå tränat på morgonen så går vi ju +-0 hihi.


Nu ska vi sova så ni där hemma får ha en kanonbra lill-lördag, vi saknar er en massa!



PS! Vi älskar att ni kommenterar och berättar hur ni har det därhemma.
Det är även roligt att se att Herr och Fru Jonne har hittat hit till bloggen :D



Vilken galen kväll!

I lördags var det Mardi Gras här i Sydney och det innebar bland annat en parad med nästan 10.000 deltagare! 99 % av dessa var homosexuella och stolta över det. Vi kunde naturligtvis inte missa detta spektakel så vi bevittnade paraden tillsammans med 100 000 andra människor, har aldrig sett så mycket folk på en plats!

Jag filmade lite med min mobil, kvaliten är därför inte hundra men jag hoppas ni kan förstå lite av den galna stämningen som rådde.
 

Som ni förstår var detta en otrolig upplevelse som man förmodligen aldrig kommer få uppleva igen, vilken kväll!

Nu till lite tråkigheter. I dag på förmiddagen kom en polis och knackade på och förklarade att en tjej som bodde 3 dörrar bort hittats död under oklara omständigheter. Frågorna polisen ställde gör att jag kan inte annat än misstänka att hon blivit mördad och det är självklart inte så roligt. Än så länge har det inte nått nyheterna men vi lär säkert få höra mer om det. Vår korridor har varit fylld av poliser hela dagen och CSI-teamet har spärrat av hennes rum. Både jag och Pernilla har träffat på den italienska tjejen innan så vi visste vem hon var om än knappt. Oavsett så är det inte kul att det hänt just här, vad det nu är som hänt.

Pernilla är nu på sin första lektion i skolan och hon har varit som ett litet barn hela dagen, vad kommer vi få göra?Kommer vi få läxor?Kommer de andra barnen reta mig för jag är från Sverige..Ja ni förstår, men precis nyss sprang hon ut genom dörren med höga förväntningar på sin första skoldag och det skall säkert gå bra.

En intensiv vecka väntar för mig med mycket jobb men det passar sig bra då det skall regna en del den här veckan.

Hoppas ni har det jättebra där hemma.

Massor av kramar

Emil (& Pernilla)


RSS 2.0