Live från köket
Pasta
1dl grädde
Massa bacon
1 gullök
Peppar
Salt
Olja
Persilja
3 dl vin
Klockslagen är Australiensisk tid.
18:30 Inled med att hälla upp vinet i ett glas och ta ett smakprov. Mmmm...
18:31 Emil hackar just nu gullöken och lägger detta i en skål. Pernilla ställer på vatten på spisen som ska få koka upp.
18:32 Emil gråter... han får ett par solglasögon för att ångorna från löken inte ska svida så.
18:35 Emil hackar backon i lagom stora bitar medan Pernilla fortsätter att dricka vin.
18:36 Pernilla vispar ägg och grädde i en skål (det är meningen att man även här ska hälla i riven ost men vi kör utan idag)
18:45 Pernilla kommer på att vi glömt plocka fram persilja och gör då genast detta. Sedan saltar hon efter behag i ägg-och-grädd-skålen
18:46 Medan vi väntar på att vattnet ska börja koka häller Pernilla ner en tesked olja i vattnet.
18:51 Vattnet kokar och våra 3 rågade mått med pasta (som vi räknat ut är måttet för våra två magar) slängs i det kokade vattnet. Emil ha tröttnat och sitte på aftonbladet.se och mailar viktiga personer.
18:53 Pernilla sätter igång stekpannan på högsta sprutt och kastar i bacon och löken.
18:55 "H*lvetes j*vla s*it"..... Pernilla brännde sig på vattnet. Fråga inte hur men hon kan lyckas med det mesta
18:58 Over the hedge börjar på tv. Jippi!!!
19:00 Puttrande och kokandes fortsätter vårt käk så snällt själva på spisen.
19:00 Emil smakar av vinet och tycks få en ny energikick
19:01 Emil smakar av pastan och den är al'dente (hur man nu än stavar det).
19:02 Emil vispar runt i sin välhackade lök och bakonpanna medan Pernilla diskar upp det som andvänts i köket. TEAMWORK!
19:06 Baconen och löken är redo att hällas över i pasta kastrullen. Efter detta hälls ägg och gräddvispen över så allt kan blandas.
Smaklig måltid!
Härligt med teamvork,glöm inte ta med dej reseptet hem,så slipper jag laga mat.Här har varit en fantastisk dag stålande sol o ett par grader varmt.Fast jag tycker det är svinkallt.Nu skall vi titta på Link Frölunda.Ha en skön helg var rädda om varandra!KRAM Margareta
gud va gott det såg ut med pasta det ser vi fram emot att bli bjudna på en kväll när ni båda kommit hem från australien . Kul att ni njuter var dag o upplever så mycket som möligt ha det bra forstätt o njut o ta vara på varje sekund ha en fin vecka stora kramar Emma Björn Matilda Vi saknar Er jättemycket
Det är ju bra att ni använder köket lite innan vi kommer ner så att ni vet att allting fungerar innan jag ställer mig vid spisen :-) Bara -7 idag, rena vårvärmen. Jag och DW passar på att jobba lite extra mycket såhär innan resan så att vi känner att vi kan unna oss lite tid i solen. Snart bara en vecka kvar :-) Hej svejs
Norrahammar tisdag kväll, ännu en underbar dag (soligt) men bara någon plusgrad, nu börjar slutspels nerverna så saktligt smyga på, allt tyder på jämna och spännande matcher överlag. Låter spännande med "tuff" innerbandy och TENNIS (HEJA PERNILLA) Skönt att höra att allt är bra och positivt. (ett överdraget konto!)
Må och lev väl kram Pa