vinprovning i Huntervalley, Australia

Där har vi henne!! Detta är vår lilla pärla vi hyrde för att kunna åka på upptäcksfärd till ställen utanför Sydney. Och denna gången begav vi oss mot Hunter Valley som är Australiens 6:e mest besökta plats med sina ca 2,5 miljoner besökare årligen.






Så nu var vi påväg mot en av Australiens mest kända vinprovingsställen för att lära oss massa nya spännande saker.  Linkan hade såklart hittat ett ställe där hans snus passade perfekt!




Helt plötsligt skriker och då menar jag SKRIKER Linkan AAAAAPPAAAAAAAAA och varken jag eller Emil fattar någonting. Men eftersom att vi vet att Linkan är lite som han är så bryr vi oss inte så mycket om det utan fortsätter med det vi håller på med tills jag ser att Linkan läste på en nummerplåt.




Såklart så är det Emil som kör då jag är rädd för att svänga över på fel sida vägen och orsaka stor sorg för familjen Bolwede-Jungåker. Förstår inte vad det är med länder som kör på fel sida vägen!? Och för det andra så sitter man på högersidan och kör här nere. Plus att växelspaken är vid din vänsterhand. Emil som hade kört i Australien förut fixade dock detta galant.




Kurri Kurri är inte en ort där det bor överdrivet mycket indier. Tror bara några hade fått i sig lite väl mycket vin från Hunter valley när de valde namnet.




Spôregn hel vägen (2h cirkus) men sen kom äntligen solen och den lilla regnbågen fram.


Väl framme hann vi besöka flerva vingårdar med mer eller mindre trevliga viner. Haha tänk, att för 2 år sedan tyckte jag att vin smakade rökt smurf men nu kan jag faktiskt hitta många av de smakerna det står på etiketten att vinet har. En gång skulle jag gissa smaken och sa kastanj och det var rätt!!! Jag menar hur många hade fått kastanj rätt!?!? Mohahaha




Vår absoluta favorit hette Tyrell's. Där gick vi på en guidad rundtur och fick lära oss allt från ekfat till att det denna sommaren hade vart en massa estländare och plockat druvor för hand (han påpekade att dom har ju inte lika lätt som Sverige som kan ta in polacker eller som USA kan ta in mexikanare som billig arbetskraft). Men tydligen så hade ett gäng med estländare bestämt sig för att dom i sommar skulle plocka druvor för ca 140 sek/h.


Det är alltså inte dynga guiden håller i handen utan lera/jord. Han berättade om hur olika vinerna kan bli beroende på vilken jord dom växer i.




Pernilla Karolina Bolwede har bestämt sig att halvblunda på 50% av alla korten. Snyggt jobbat




Kan ni para ihop mannen i tavlan med någon av männen på bilden!? Yes! Det är inte Linkan utan han i vit t-shirt som var helt fantastisk. Han hällde upp ett litet glas med vin och frågade tex. So guys, why are this whine so red?
Sen lämnade han oss i några minuter medan vi funderade innan han kom tillbaka och gav oss en fantastisk historia om vinets ålder eller druvskalets tjocklek. När han berättade var det som att se på en spännande film. Han gjorde allt så spännande!! Av han lärde jag mig 64 gånger mer än jag någonsin kunnat om viner. Dessutom fick vi signa hans bok som handlar om svenska uppfinningar haha.




Vi har film på när vi berättar mer om viner och druvor som Emil får lägga upp lite senare!


Kramis!!

Kommentarer
Postat av: Nettan

Kul med mer kunskap om vin. Vi får ta en vinprovning hemma i Torslanda så får ni lära oss gamlingar om vin. Även om pernilla blundar på någon bild så tycker jag att ni allt fått en hel del bra bilder på er, saknar er såå mycket, vi ses snart. Hälsningar från somriga Sverige
Mamma

2010-06-19 @ 08:39:15
Postat av: Maja

Åh vad härligt det verkar

2010-06-19 @ 09:19:50
URL: http://mcaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0