Poison running trough my vains!

Titta vad jag hittade i ett skåp här idag.
Hmmm frågan är vad hon som äger lägenheten brukar använda det till!?


¤



Partaj

Tjotafräs!


I Sverige firas det för att ett speciellt par ska gifta sig idag men i Sydney är det avskedspartaj för mig och Emil. Vi ska ner till Hotellet bredvid och äta middag med vännerna. Haha fast denna gången blir det med Emils vänner då alla mina har åkt hem eller är för unga (har nämligen fått vänner här nere som snaaaart ska fylla 18 hahah). Åh va jag känner mig gammal.


Apporåpå ålder så har jag nu vart iväg och shoppat födelsedagspresenter för pengarna ni skickade. Dock så är det jättereor här nere i Sydney för det är slut på deras Financial year så alla sakerna fanns inte kvar. Men jag ska visa för er någon dag vad det är jag har köpt. TACK SÅ JÄTTEMYCKET Anna & Peter, Farmor, Lotta med familj och Mamma & Pappa. Blev jätteglad!! Mycket bra val av kläder också ;) hihi


Nä nu måste vi gå. Emil är jättefin med skjorta och väst och grejer man han är för blyg och vill inte visa sig på kort den fjanten. Så här får ni en bild på mig och mitt långa hår. Har inte klippt mig på ca 8 månader. Kanske är dags nu eller?!




Kramis

vinprovning i Huntervalley, Australia

Där har vi henne!! Detta är vår lilla pärla vi hyrde för att kunna åka på upptäcksfärd till ställen utanför Sydney. Och denna gången begav vi oss mot Hunter Valley som är Australiens 6:e mest besökta plats med sina ca 2,5 miljoner besökare årligen.






Så nu var vi påväg mot en av Australiens mest kända vinprovingsställen för att lära oss massa nya spännande saker.  Linkan hade såklart hittat ett ställe där hans snus passade perfekt!




Helt plötsligt skriker och då menar jag SKRIKER Linkan AAAAAPPAAAAAAAAA och varken jag eller Emil fattar någonting. Men eftersom att vi vet att Linkan är lite som han är så bryr vi oss inte så mycket om det utan fortsätter med det vi håller på med tills jag ser att Linkan läste på en nummerplåt.




Såklart så är det Emil som kör då jag är rädd för att svänga över på fel sida vägen och orsaka stor sorg för familjen Bolwede-Jungåker. Förstår inte vad det är med länder som kör på fel sida vägen!? Och för det andra så sitter man på högersidan och kör här nere. Plus att växelspaken är vid din vänsterhand. Emil som hade kört i Australien förut fixade dock detta galant.




Kurri Kurri är inte en ort där det bor överdrivet mycket indier. Tror bara några hade fått i sig lite väl mycket vin från Hunter valley när de valde namnet.




Spôregn hel vägen (2h cirkus) men sen kom äntligen solen och den lilla regnbågen fram.


Väl framme hann vi besöka flerva vingårdar med mer eller mindre trevliga viner. Haha tänk, att för 2 år sedan tyckte jag att vin smakade rökt smurf men nu kan jag faktiskt hitta många av de smakerna det står på etiketten att vinet har. En gång skulle jag gissa smaken och sa kastanj och det var rätt!!! Jag menar hur många hade fått kastanj rätt!?!? Mohahaha




Vår absoluta favorit hette Tyrell's. Där gick vi på en guidad rundtur och fick lära oss allt från ekfat till att det denna sommaren hade vart en massa estländare och plockat druvor för hand (han påpekade att dom har ju inte lika lätt som Sverige som kan ta in polacker eller som USA kan ta in mexikanare som billig arbetskraft). Men tydligen så hade ett gäng med estländare bestämt sig för att dom i sommar skulle plocka druvor för ca 140 sek/h.


Det är alltså inte dynga guiden håller i handen utan lera/jord. Han berättade om hur olika vinerna kan bli beroende på vilken jord dom växer i.




Pernilla Karolina Bolwede har bestämt sig att halvblunda på 50% av alla korten. Snyggt jobbat




Kan ni para ihop mannen i tavlan med någon av männen på bilden!? Yes! Det är inte Linkan utan han i vit t-shirt som var helt fantastisk. Han hällde upp ett litet glas med vin och frågade tex. So guys, why are this whine so red?
Sen lämnade han oss i några minuter medan vi funderade innan han kom tillbaka och gav oss en fantastisk historia om vinets ålder eller druvskalets tjocklek. När han berättade var det som att se på en spännande film. Han gjorde allt så spännande!! Av han lärde jag mig 64 gånger mer än jag någonsin kunnat om viner. Dessutom fick vi signa hans bok som handlar om svenska uppfinningar haha.




Vi har film på när vi berättar mer om viner och druvor som Emil får lägga upp lite senare!


Kramis!!

Blue mountains

Välkommen till Blue Mountains i Australien. Här kommer en lite uppdatering på vad vi hittade på för bus när Linkan var här nere i Sydney och besökte oss. Har ju varit lite dåligt med bloggandet på senaste så det får bli lite uppdateringar om vad ni alla har missat. Största orsaken till detta är ju att min dator har kraschat och jag kan inte få igång den. Det värsta är att jag har alla min bilder, mitt CV... helt enkelt jag har hela mitt liv på den datorn. Så det första blir när man kommer hem är att köpa en feting hårddisk, försöka få igång datorn och lägga över alla mina saker (om det nu går =S).


Men nu för att återgå till ämnet så tog vi en hyrbil och körde hela vägen till Blue Mountains helgen Linkan var här. Och för er som inte vet vem linkan är så är det Emils domarkollega.






Blue Mountains är en bergskedja i Australien som ser blåa ut (mest under våren) då Eukalyptusträden utsöndrar något som jag inte kommer ihåg nu vad det var haha. I alla fall.. Förutom det blåa bergen så är de tre systrarna något som alla måste ta kort på. Det är dom tre bergen ni ser sticka upp bakom mig och Emil. Och jag kan lova er att allt detta är så fantastiskt mycket häftigare än vad våra kort kan beskriva.




Efter att ha kikat på de tre systrarna såg vi att man faktiskt kunde gå och besöka dom så vi promenixade några minuter och hittade snart en trappa med ca 400 trappsteg som tog oss över till den ena systern. Det är den ni ser en del på på bilden nedan. Var liiiite svårt att få med hela syrran på bild när man stog precis bredvid henne. Tjocksmock!


Efter vi hade vart uppe och kikat på allt ovanifrån var det dags att ta sig med något som kändes som en mini berg och och dalbana ner i regnskogen. Det var så mycket palmer, lianer och träd att man knappt såg himlen. Det kändes verkligen som att vi var mitt ute i djungeln!!






För att sedan ta oss tillbaka upp på berget igen fick vi åka i en vagn som hängde på en linbana som såg ut ungefär som på bilden nedan. Så häftigt men samtidigt lite läskigt =D






Detta var dag nummer 3 som avslutades med en middag på McDonalds. Haha här tänker man inte på att det är badtider hemma och att man ska klämma sig i sin bikini.
Kram Pernilla!



PS! Goose du är mycket duktig på att kommentera! We lajk it!

Fil kand examen

Nu har alla mina kära klasskamrater förutom vi som är i Australien firat sin examen hemma i Sverige. Kändes lite tråkigt att inte få vara med alla mina vänner och fira en sista gång innan vi lämnar varandra på riktigt en gång för alla. Men jag visste ju om detta redan innan att jag inte skulle kunna vara med eftersom man slutar så sent här i Australien. Så medan dom firade satt jag i skolan och arbetade på min sista inlämning här nere. Men jag skulle aldrig byta ut min fantastiska upplevelse att få bo i Australien mot något!
(bilderna är snodda från min kära Marie)
Vad jag har fått höra så blev det tal, sång, röda halsdukar och äpplen.
Grattis till oss alla! För nu har vi tagit examen!

GRATTIS MICHELLE!!!!!

Tänk att nu är du färdig!!!! Grattis grattis grattis ♥

RSS 2.0